KarWij, van zaadje tot op je bord

 

Dag klanten van Karwij 

We brengen pijnlijk nieuws: De Winning herstructureert en sluit de verlieslatende afdeling KarWij. Dit betekent het einde van onze boerderij, het Eetkafee en de hoevewinkel in Lummen, onze bakkerij in Kortenaken en onze productiekeuken en distributieafdeling.

We onderzochten alle mogelijke scenario’s, maar een sluiting bleek de enige oplossing om de werking van onze organisatie en onze afdeling Groendoeners niet verder te hypothekeren. De oorzaak is velerlei: stijgende personeelskosten en grondstofprijzen, dalende afzetmarkt en subsidies, de uitdagingen in de landbouwsector, de druk op de horeca en op de sociale sector.

We zetten nu alles in op onze medewerkers en zoeken een oplossing voor zoveel mogelijk mensen. Binnen onze eigen organisatie als dat kan, waarbij we zorgen voor heroriëntatie en begeleiding. Maar we beseffen ook dat dit niet voor iedereen mogelijk is.

We willen jullie, onze klanten, bedanken voor het vertrouwen! Jullie hebben een hart voor mensen en voor eerlijke, duurzaam geteelde voeding. KarWij was een warm verhaal, maar één dat jammer genoeg niet langer geschreven kan worden. Jullie blijven meer dan welkom in bistro de borre die we samen met de gemeente Bierbeek en zorgcentrum Sint-Kamillus uitbaten, en in bakkerij & koffiehuis ComPani in Houthalen-Helchteren. Met nog altijd lekker eten, verantwoord geteeld en in een korte keten van producent naar klant, maar niet meer van onze eigen teelt.