Groendoeners 🌿 maatwerk met hart voor natuur

Onze Groendoeners hebben een hart voor de natuur. Ze beseffen meer dan wie ook dat onze bossen en natuurgebieden het leefgebied vormen van vele plant- en diersoorten, ze zijn de longen van onze aarde en voorzien ons van grondstoffen. En daar springen we maar beter zorgvuldig mee om.

Daarom creëren en beheren ze de mooiste landschappen en bossen, onderhouden het openbare groen met respect voor het milieu en dragen zorg voor onze biodiversiteit.

Onze mensen zorgen voor wandel-, fiets- en ruiterpaden, speelbossen en hondenlosloopweides. Ze beheren heide- en landduinen, vellen en snoeien van bomen, planten bossen en hagen, bestrijden de Amerikaanse vogelkers en veel, veel meer. Altijd volgens de regels van de kunst en met respect voor het milieu. Pesticiden komen daar niet aan te pas.

Dat respect geldt ook voor onze mensen. Ze werken met een degelijke uitrusting, de beste machines en met kennis van zaken. We geloven namelijk sterk in het ontwikkelen van hun talenten door de juiste opleidingen. We zetten ook in op het delen van kennis en expertise door te werken met personeelsuitwisseling over de teams heen. En natuurlijk staat de veiligheid van onze medewerkers bovenaan het lijstje. Het resultaat is een duurzame en professionele aanpak, waarbij het groen én de mensen floreren.

De unit Natuur & Groen heeft vier vestigingen in Limburg en Vlaams-Brabant als uitvalsbasis: Lummen, Hechtel-Eksel, Genk en Kortenaken. Door deze regionale verspreiding kunnen we onze klanten efficiënt bedienen. Dat gaat verder dan een klassieke klant-leverancierverhouding; wij streven naar echte partnerschappen en bekijken samen hoe we de natuur alle kansen kunnen geven.

Daarnaast werken we samen met ons zusterbedrijf Talea voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van ecologische en duurzame bedrijfsterreinen. En we helpen groendiensten van gemeenten en OCMW’s met het onderhoud van hun terreinen, het maaien, de scheer- en snoeiwerken en zo meer. 

Voor wie werken wij?

Wij voeren werken uit voor besturen, organisaties en bedrijven. Onze opdrachtgevers zijn gemeenten, provincies, gewesten, Regionale Landschappen, Limburgse Bosgroepen, natuurverenigingen, bedrijven,… waaronder Toerisme Limburg, de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos en vele andere.

Welke aanpak bieden wij?

Medewerkers en partners aan het woord
Meer informatie over onze projecten check onze projectwebsite www.groendoeners.be!