Over ons

De Winning? Wie zijn wij ...
De Winning is een sociale, inclusieve onderneming. We streven naar een arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen. Wij zijn er ook voor mensen met een verstandelijke beperking, met psychosociale problemen, met een taalachterstand … Kortom, iedereen die niet zomaar op de reguliere arbeidsmarkt terechtkan. Maar wel bij ons.

Wat doen we ? Onze activiteiten spitsen zich toe op natuur- en groenbeheer en horeca. Daarin stellen we een 270 mensen te werk. We begeleiden en coachen hen, zodat ze hun talenten en arbeidskansen ontplooien.

Onze Groendoeners, kwaliteitsvol maatwerk met een hart voor natuur
De medewerkers van onze afdeling Natuur & Groen steken de handen uit de mouwen in de buitenlucht. Ze onderhouden parken, leggen fiets- en ruiterpaden aan, zaaien de mooiste bloemenweiden, vellen ongewenste exoten, maar geven ook advies en maken ontwerpen. Dat doen ze in opdracht van gemeenten en provincies, bosgroepen en natuurverenigingen, bedrijven en particulieren. Professioneel, ecologisch en duurzaam. Hun uitvalsbasissen vind je in Lummen, Hechtel-Eksel, Genk en Kortenaken.

Talea
De coöperatieve vennootschap Talea is een spin-off van De Winning. Talea ontwerpt, creëert en verzorgt budgetvriendelijke en kwalitatieve bedrijfsomgevingen met de natuur als ultieme inspiratiebron. Een professioneel bedrijf met een duurzame activiteit.

Onze horeca
Voor een heerlijke lunch ben je welkom in bistro de borre die we samen met de gemeente Bierbeek en zorgcentrum Sint-Kamillus uitbaten. Onze collega's van bakkerij & koffiehuis ComPani in Houthalen-Helchteren verwennen je graag met een heerlijk ontbijt of lunch. Met nog altijd lekker eten, verantwoord geteeld en in een korte keten van producent naar klant, maar niet meer van onze eigen teelt.

Duurzaamheid voorop
​Onze missie, visie, strategie en cultuur vormen de basis voor onze inspanningen rond duurzaam sociaal ondernemerschap. Als we willen inspelen op de steeds sneller wijzigende omstandigheden waarin we moeten ondernemen, moeten we regelmatig nadenken over waarmee we bezig zijn. En vooral: we moeten vooruitkijken en onze impact op de samenleving transparant en tastbaar maken. De SDG’s (duurzaamheidsdoelstellingen Verenigde Naties) zijn een belangrijk hulpmiddel om te communiceren over de impact die De Winning heeft op de maatschappelijke uitdagingen waar onze samenleving voor staat. We willen een beleid met visie en daadkracht tonen om onze medewerkers, partners en alle andere stakeholders te inspireren én te engageren voor een duurzamere toekomst. Lees meer ...