Nieuws


Onze stoere reuzen aan het werk ..

Cultureel erfgoed aan het werk

Zaterdag 11 oktober kon je onze en andere voermannen met hun trekpaarden aan het werk zien in Diest. 

De eigenaar van een bos op de Turnhoutsebaan in Molenstede wilde het verjongen en daarom moest het met dertig procent worden uitgedund op een ecologisch verantwoorde manier. “We houden rekening met de inlandse diversiteit en toekomstbomen, zodat dit een waardevol bos wordt”, zegt Stijn Pollaris. “De trekpaarden zijn een ideaal middel omdat ze weinig schade toebrengen aan de bodem, ze milieuvriendelijk werken en bovendien een parel voor het oog zijn. Deze Dag van het trekpaard is een stuk erfgoed dat we moeten koesteren.”

Een samenwerking van De stad Diest, toerisme Diest, provincie Vlaams-Brabant en De Winning.

https://youtu.be/qjzOVOyZJmQ