Projecten

Foodsavers: sociaal aan de slag met voedseloverschotten

Wereldwijd wordt zo’n 30% van ons eten verspild. Bij de producent worden producten weggegooid vanwege bijvoorbeeld oogstverliezen, overschotten of een afwijkende maat of uiterlijk. Maar wat als voedseloverschotten nuttig blijken te zijn? De Winning ging hiermee aan de slag en het resultaat mag er zijn!

Met ons innovatieproject de Restjesfabriek willen we samen met KOMOSIE en VIVES verschillende recepten ontwikkelen op basis van verliesstromen. Zo hebben we ondertussen met de steeltjes van oesterzwam-men de oesterzwamburgers, -kroketten en -balletjes op de markt gebracht! Dit is een echte win-winsituatie: voedselverwerkende bedrijven zijn tevreden omdat ze nog iets krijgen voor oesterzwamsteeltjes die anders niets meer opbrengen. En de mensen kunnen genieten van lekkere, gezonde hapjes terwijl ze voedselver-spilling tegengaan. Daarnaast maken wij van de draf van het 7PK bier granola, 7PK-koekjes en 7PK brood!Heerlijk als ontbijt of voor bij de koffie.

info: www.foodsavers.be

met de steun van  o.a. 

                                                          

  • Link