Workshops om de inzetbaarheid van werkzoekende jongeren op de arbeidsmarkt te verhogen.

Samen met Arktos, Stebo, Arbeidskansen en Alternatief vzw organiseert De Winning drie soorten workshops voor werkzoekende jongeren uit Limburg.

Wat deze workshop typeert is dat je leert door te ervaren. Gedurende vijf dagen doe je actieve oefeningen. Door het verleggen van grenzen en uit je comfortzone te komen zal je zelfbewuster worden van je eigen kennis, vaardigheden en plaats op de arbeidsmarkt. Deze workshops zijn daarom niet enkel belangrijk voor een toekomstige tewerkstelling, maar zal je ook versterken in je persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Een workshop duurt steeds vijf opeenvolgende dagen en wordt steeds herhaald.

​Workshop Oriëntatie

Ben je nog zoekende in wie je bent? Wat je kan? Wat je wil? Wat de verwachtingen op de arbeidsmarkt zijn? Vormt solliciteren nog een drempoel voor jou? Heb je nood aan een fine tuning van je jobdoelwit? Kortom, weet je niet goed welke richting je uit wil en heb je hierin een boost nodig? Dan is deze training zeker iets voor jou. Deze workshop bestaat uit een intensieve 5-daagse opleiding (zonder overnachting) waarin je jezelf en je plaats op de arbeidsmarkt ontdekt.

​Workshop Solliciteren

Voel je je onzeker bij het solliciteren? Vind je het moeilijk om een cv en motivatiebrief op te stellen? Vind je het moeilijk om een gesprek met een werkgever aan te gaan? Kortom, wil je succesvol leren zoeken naar een passende job? Dan is deze training zeker iets voor jou. Deze workshop bestaat uit een intensieve 5-daagse opleiding (zonder overnachting) waarin je succesvol leert solliciteren voor een passende job.

​Workshop Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Heb je het moeilijk om rustig te blijven? Heb je veel zenuwen voor een sollicitatiegesprek? Kan je moeilijk nee zeggen? Laat je je makkelijk meeleiden en uitdagen door anderen? Ben je onzeker? Kan je moeilijk voor jezelf opkomen? Ben je gevoelig voor de opmerkingen van collega’s? Ben je eerder timide of net een haantje de voorste? Dan is deze training zeker iets voor jou. Op een actieve manier trainen we op sociale vaardigheden. Deze workshop bestaat uit een 5-daagse opleiding dewelke start met een tweedaagse ervaringstocht (met overnachting) en vervolgd wordt met een 3-daagse weerbaarheidsworkshop (zonder overnachting).

​Heb je interesse in een workshop?

Iedere werkzoekende jongere tussen de 18 en 30 jaar kan deelnemen aan deze workshop, na goedkeuring van je VDAB consulent. Ben je werkzoekend en heb je interesse in één van de workshops? Neem dan contact op met je consulent van VDAB.

Check voor de data van de workshops: www.arktos.be

Dit project komt tot stand met de steun van: