Wij maken jou sterker door persoonsgerichte vorming en begeleiden je naar een aangepaste job via OCMW!

Persoonsgerichte vorming

Als u wordt begeleid door het OCMW, dan kunnen wij u sterker maken door persoonsgerichte vorming. Wij organiseren die vorming al voor de OCMW’s uit Lummen, Herk-de-Stad en Halen. De bedoeling is dat u zelf een goed beeld krijgt van waar u goed in bent en wat u wilt bereiken. De vorming vertrekt van uw talenten, maar we zoeken ook uit wat u nog kunt verbeteren en hoe dat mogelijk is. Uiteindelijk zult u sterker in uw schoenen staan, meer zelfvertrouwen krijgen en duidelijk weten wat de volgende stappen naar werk zijn.

De persoonsgerichte vorming is bedoeld voor mensen die begeleid worden door het OCMW. De maatschappelijk assistent maakt een inschatting en leidt u naar de vorming toe. Indien nodig is er overleg met de lesgever. De vorming loopt over vijf weken met telkens één voormiddag per week les (3 uur) en eventueel opdrachten voor thuis.

Voor deze vorming hoeft u niets speciaals te kennen. Ze is opgebouwd uit modules en de lesgever kan de oefeningen aanpassen aan de groep cursisten. De theorie is tot een minimum beperkt, zodat ook mensen waarvan Nederlands niet de moedertaal is, kunnen aansluiten.

 

Arbeidstrajectbegeleiding OCMW Lummen

Wordt u begeleid door het OCMW van Lummen, dan is deze Arbeidstrajectbegeleiding misschien iets voor u. Onze dienst heeft immers veel kennis inzake het begeleiden van werkzoekenden bij hun zoektocht naar een job. Om die kennis zoveel mogelijk te benutten, hebben we een samenwerking uitgebouwd met het OCMW van Lummen.

De arbeidstrajectbegeleiding is bedoeld voor mensen die genoeg stabiliteit in hun leven hebben om stappen te zetten naar werk of een zinvolle dagbesteding op te starten. Een trajectbegeleider van De Winning stelt een trajectplan op uw maat op. Dat gebeurt in overleg met uzelf en het OCMW. Wat het traject precies inhoudt, hangt af van wat u nodig hebt. Enkele mogelijkheden:


Voor meer informatie omtrent onze dienstverlening voor werkzoekenden, kan je terecht bij één van onze trajectbegeleiders!
013/53.11.59.
info@dewinning.be