Nieuws


De Winning zet zijn deuren open: zondag 28 april van 13 tot 18 uur

De Winning zet deze dag zijn deuren open voor het grote publiek. Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met onze sociaal inclusieve werking en onze activiteiten die we dagelijks uitvoeren: bos-, groen- en natuurbeheer, landschaps- en groenonderhoud, kweken van bio-groenten, biologische landbouw (koeien, schapen, kippen, …), ambachtelijke bakkerij, verkoop en distributie van lokale producten, …

De Dag van het Trekpaard blijft een referentie in binnen- en buitenland. Voor vakmensen is het de uitgelezen kans om nieuwe producten, technieken en machines te presenteren, voor dierenliefhebbers is het een absolute must om er bij te zijn.

De demonstraties met trekpaarden zullen dit jaar ook weer plaatsvinden. De bereden paarden van Ju met t peird zorgen dan weer voor een fijne interactie tussen de paarden en de bezoekers: doe mee met de stoelendans of maak een ritje op het vliegend tapijt.

Diverse standen en workshops kleden het geheel aan en zorgen voor een unieke sfeer op het evenement. Ook aan eten en drinken zal het niet ontbreken. Maak ook kennis met ons eigen PK bier. Of breng een bezoek aan de streekproductenmarkt waarbij je kan proeven van onze eigen KarWij-producten of van de producten van andere lokale producenten. Zo kunnen we al onze bezoekers de kans geven om kennis te maken met al wat het platteland te bieden heeft!

Ook voor de kinderen zijn er tal van leuke activiteiten en lekkers voorzien: beestentoren, kinderanimatie, volksspelen, kinderboerderij, ...

Een greep uit het programma:

 • het Belgisch trekpaard
 • boomslepen
 • hoefsmid, paardentandarts
 • diverse standhouders en workshops
 • boerderijdieren
 • streekproductenmarkt: PK streekbier, hoeve-ijs, bakkerijproducten, vleespakketten, …
 • kinderanimatie: vogelkastjes bouwen, bierbakklimmen, …
 • volksspelen
 • muziek

Praktisch:

 • Zondag 28 april 2019 van 13 tot 18 uur
 • Locatie: De Winning, Sint-Ferdinandstraat 1, 3560 Lummen
 • Toegang gratis

Project Paardenkracht

In het voorjaar van 2011 startte De Winning met Paardenkracht in het BosLandschap, een uitzonderlijk project voor Vlaanderen: het introduceren van Belgische trekpaarden in onze organisatie. Allereerst voor het uitvoeren van bos- en natuurbeheerwerken. Ze worden ingezet voor een efficiënte en publieksvriendelijke manier van bosbeheer en gebruikt om kwetsbare, natte en schrale graslanden te beheren.

Vervolgens gebruiken we deze trekpaarden ook voor toeristische activiteiten, zoals huifkartochten. Ten slotte doen wij ook mee aan het organiseren van therapeutische activiteiten. Zo gebruiken we trekpaarden om bij volwassenen en jongeren uit kansengroepen een verbetering op fysiek, motorisch en psychisch vlak te bekomen.

De Winning werkt met Belgische trekpaarden. Door deze rassen te promoten verdwijnen de oude Belgische rassen niet uit de bossen en landschappen in België. Door met deze trekpaarden te werken draagt De Winning ook bij tot het behoud van eeuwenoude tradities en ambachten, zoals boomslepen.

Ook de school O.C. Sint-Ferdinand, gelegen op dezelfde campus, zet die dag zijn deuren open.

Kom dus zeker langs en geniet van een prachtige dag!

Info: