Nieuws


De Winning lanceert na het blonde streekbier 7PK ook de donkere versie 9PK

Van vos naar Vlaams roodbruin, van zeven naar negen paarden

7PK heeft strijdkracht gewonnen met een nieuw veulen. En niet zomaar één. Extra paardenkracht voor een Vlaams roodbruin streekbier. Het nieuwe bier draagt de naam 9PK en is een vervolg op de blonde 7PK. PK staat voor PaardenKracht. 9PK is een donker haverbier van negen procent alcoholvolume dat je wederom doet hinniken. Gebrouwen met organische ingrediënten en gelagerd met eikenhout, geeft 9PK een zoet vanillearoma met licht hoppige toetsen. In dit brouwsel zit niet alleen hergisting, maar ook de passie voor het werkende trekpaard. Het bier wordt ook deze keer samen met Brouwerij Anders gebrouwen.

Sociaal geëngageerd

7PK en 9PK trekken nu in dubbelspan aan het project ‘PaardenKracht in het BosLandschap’. Dit sociale initiatief brengt mens en paard dichter bij elkaar en maakt van oud vakmanschap een modern alternatief. Je kan deze gepassioneerde paardenliefhebbers inhuren voor koets- en huifkartochten, kinderanimatie, teambuildings, hippotherapie en zelfs boomslepen. Werken met deze kalme trekpaarden brengt voldoening en het nodige zelfvertrouwen in de zoektocht naar aangepast werk. Dit project van De Winning geeft mensen met een arbeidsuitdaging terug plaats in onze huidige maatschappij met een broodnodige job.

Bier met smaak

Deze dorstlesser voedt de passie voor het werkende trekpaard. Een krachtig bier met smaak en een smakelijk bier met kracht.