Nieuws


Lokaal & Speciaal: nieuwe toeristische arrangementen in Zuid-Limburg

De lokale besturen van Tongeren, Bilzen, Hoeselt, Riemst en Voeren slaan de handen in elkaar voor sociale economie. Samen zijn er, onder de noemer ‘Lokaal & Speciaal’, 9 toeristische groepsarrangementen uitgewerkt die zuurstof geven aan de sociale economie in de regio. De Winning voorziet één van deze arrangementen.

De regio Zuid-Limburg beschikt over meerdere toeristische trekpleisters, zoals bijvoorbeeld het Gallo-Romeins Museum en het kasteel Alden Biesen. Toch kunnen we vaststellen dat groepen steeds vaker op zoek zijn naar originele of nieuwe arrangementen om eventueel te combineren met de bekende trekpleisters. Met dit aanbod aan arrangementen willen we hier een antwoord op bieden. De arrangementen richten zich op verenigingen, vriendengroepen, bedrijven, … .Kortom: iedereen die in groep wil genieten van een gezellige, originele dag of namiddag.

Met ondersteuning van de lokale besturen

De arrangementen zullen in eerste instantie bekend gemaakt worden via de 5 toeristische diensten van de gemeenten uit de interlokale vereniging (Tongeren, Bilzen, Hoeselt, Riemst en Voeren) en via de participerende actoren uit de sociale economie. Hiervoor werd een digitale nieuwsbrief ontworpen, die gekoppeld kan worden aan de websites van de besturen, toeristische punten en sociale economiepartners.  Via een klik op je favoriete arrangement krijg je alle praktische informatie.  “Met deze arrangementen zetten we een eerste, belangrijke stap.  De volgende jaren zal deze actie verder uitgewerkt en uitgebreid worden.”, zegt Johnny Vrancken.

Met de huifkar in Kanne

‘PaardenKracht in het BosLandschap’ is een uitzonderlijk project in Vlaanderen. Hierbij worden de Belgische trekpaarden van De Winning ingezet bij toeristische activiteiten, teambuildings, het uitvoeren van bos- en natuurwerken en hippo-therapeutische activiteiten.

Met lokaal & speciaal geniet je niet alleen van een tocht met de huifkar, je maakt ook een korte wandeling met een ervaren gids, je bezoekt musea en je leert de natuur beter kennen door al je zintuigen te gebruiken. Een ideale uitstap voor het hele gezin of als teambuilding met je collega’s.

09.00u: Vertrek huifkartocht op het Statieplein van Kanne

10.00u: Bezoek aan de mergelgrotten van Kanne

11.30u: Vertrek huifkar richting het Fort van Eben-Emael

12.00u: Lunch

13.00u: Bezoek aan het Fort van Eben-Emael

14.30u: Korte natuurwandeling o.l.v. een natuurgids

15.00u: Vertrek huifkar naar eindpunt

15.30u: Aankomst in Kanne

Meer info:

Stijn Pollaris
stijn.pollaris@dewinning.be
+32 476 79 58 30